úterý 29. července 2014

Voxox - 100 minut do USA, nebo 50 SMS do zahraničí zdarma?

Tahle appka mi udělala fakt radost! K dokonalosti jí sice ještě něco chybí, ale věřím, že se může hodit i někomu z vás.

Existuje mnoho tzv. VoIP (Voice over Internet Protocol) poskytovatelů a já jsem jich docela hodně vyzkoušel. Někteří jsou opravdu levní, jiní kvalitní, ale zatím jsem nenarazil na žádného, který by nabízel svým zákazníkům možnost volat zdarma i do jiných sítí a to po celém světě. Až do minulé soboty!
Voxox narozdíl od jiných služeb tohoto tipu umožňuje volat zadarmo nejen mezi svými uživateli, ale i do pevných a mobilních sítí na celém světě. Každý měsíc totiž dostanete 1 dolar kreditu. Není to moc, ale i za tenhle jediný dolar můžete poslat 50 SMSek do většiny evropských zemí, nebo zavolat někomu v USA 100 minut si s ním povídat. I textovka do Spojených států stojí jen centík a rozumné ceny má Voxox i pro ostatní destinace. Sazbu za minutu hovoru i cenu SMS vidíte přímo u kontaktu v aplikaci.
Od Voxoxu dostanete i americké příchozí číslo zcela zdarma, takže vám přátelé můžou napsat i zavolat. Služba obsahuje i hlasový záznamník, který se dokonce snaží přepsat hlasovou zprávu i do textu. S Češtinou si ale neví rady. Nevadí to, protože na zprávu ve schránce vás aplikace upozorní a vy si ji můžete přehrát ve zvukové podobě.

Voxox funguje jak v zařízeních s iOS, tak na Androidu. Stačí si stáhnout aplikaci z GooglePlay, nebo z AppStoru. Voxox účet si vytvoříte snadno přímo v prográmku. Stačí vyplnit pár údajů a hlavně opsat kód, který vám příjde smskou na mobil uvedený v registraci. Ihned po vytvoření účtu máte dolar k dispozici a můžete začít telefonovat. Vaše americké číslo vám příjde mailem, ale uvidíte ho i přímo v apce. Momentálně se přidělují čísla s předvolbou +1 714, nebo +1 657, ale později si v případě zájmu můžete vybrat ze široké nabídky předvoleb téměř všech velkých měst v USA a Kanadě. Předčíslí měst v USA si můžete předem zjistit třeba tady. Zdarma si taky na www.myvoxox.com můžete zapnout i číslo inum, které ale většina z vás potřebovat nebude. Abyste svým přátelům nevolali z amerického čísla, můžete nastavit Caller ID, tedy identifikaci volajícího na libovolné jiné číslo, např. vašeho mobilu.

Voxox je možné používat všude na světě a to i bez nutnosti mít připojení k internetu. K tomu je nutné zaregistrovat si číslo mobilu pro SMS callback.


Kvalitu hovorů bych oznámkoval asi 2-, ale zadarmo to rozhodně jde. Navíc se Voxox dá dobíjet přímo z Appstoru a to i částkou $ 0,99, takže zde není nutné hromadit kredit, který by později propadl.

S Voxoxem si můžete nejen povídat, ale i posílat fotky, videa, nebo třeba faxy. Je to dobrý komunikační nástroj a za vyzkoušení rozhodně stojí!

Nevýhodou pro české uživatele je webová stránka v Angličtině, výhodou 50 SMS zdarma a ty ostatní po 0,02 dolaru. Minuta volání do českých mobilních sítí stojí 0,059, což také není špatná cena. Vyzkoušejte a uvidíte!

Příjemné povídání s přáteli z celého světa vám přeje


                       Tygr



6 komentářů:

  1. Technika má neomezené možnosti. Sama zírám, co všechno se dá uskutečnit, jaké vychytávky a zlepšení. Připadám si jak v té slavné větě - kdo chvíli stál, už stojí opodál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic si z toho nedělej! Dnešní doba nabízí tolik informací, že je prostě nikdo nemůže mít všechny. Voxox je fajn vychytávka hlavně pro toho, kdo píše nebo volá do zahraničí a ti volaní nemají Skype, nebo něco, co je zdarma. Ale využitelnej je i v roamingu na wifinách, k vzájemnýmu psaní a volání s jinym uživatelem a tak dál. Podobných aplikací vzniká čím dál víc, ale tahle má tu výhodu, že ti měsíčně dají dolar na provolání a pokud nepotřebuješ víc, tak prostě zdarma voláš třeba do Kanady na mobil.

      Vymazat
    2. Je to slušná nabídka, to se musí uznat! :-)

      Vymazat
  2. Jojo, je to super věc, taky jsem se o tom dozvěděla teprve nedávno =)). Kamarádka mi za dva měsíce letí do USA, tak to alespoň konečně vyzkouším =D

    OdpovědětVymazat
  3. jinak ten předchozí komentář je ode mě, až dneska se mi konečně podařilo přijít na způsob, jak to napsat jako já! =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A hele, on sem ještě někdo chodí? A já jsem tak línej psát. Je to tady s komentářema trošku složitější, ale člověk si zvykne. A blogger je určitě lepší systém než blog.cz, kdybys někdy chtěla přestěhovat. :-)

      Vymazat

Komentáře na tomto blogu nejsou moderovány. Každý, kdo napíše svůj názor slušně, je vítán! Příspěvky obsahující vulgarizmy, urážející něčí rasu, politické, nebo náboženské přesvědčení budou smazány. Díky za reakce!