středa 4. června 2014

Nepravidelník 3

Ahoj všichni, já věděl, že pravidelnost nebude! No ale tu a tam sem přecejen něco připíšu.


Už 23. května nás navštívila kamarádka z Klášterce nad Ohří. Je to jeden z lidí, které nám do života přinesl internet. Markéta tehdy dávala do jedné skupiny na Facebooku poptávku na doprovod na ženskou konferenci a tahle Bára se jí ozvala. Vždycky ji rád vidím! Je to tak srdečný člověk, že se občas stydím za svou rezervovanost. Barča u nás přespala a pěkně jsme si popovídali. Přinesla koláče a to tygr umí ocenit!

I další návštěva mě potěšila. Tahle slečna zpívá občas u nás v církvi a je v tom moc dobrá! Teda nejen že hezky zpívá, ona má i nějaký nadpřirozený dar dávat do zpěvu přesně tolik citu, kolik ho která písnička potřebuje. Tygrovi přinesla jahody a to se taky cení! Na obrázku je vlevo.





Další radost mi udělala taky Bára, ale tentokrát Surya Bára. To je samice bílého tygra, která žije v ZOO Liberec. Porodila totiž tohle krásné mláďátko! Jeho vývoj můžete sledovat na Facebooku, kam chovatel pan Langr dává fotky i videa.




3. června jsme byli na setkání mladých dospělých v načí církvi. Když jsem viděl na Facebooku pozvánku na tuhle událost, myslel jsem, že si ze mně organizátor dělá srandu! Vždyť já jsem svou přítomností tam zdvojnásobil věkový průměr hostů! Ale nakonec jsme tam šli a to je dobře. Zpívala Ali, - jo ta Ali - , o které píšu výše. Byly to dvě hodiny velmi pěkné hudby a moc jsme si to užili.

Období, kterým teď procházíme, není vůbec snadné. Nevidíme jasně svou budoucnost, zdraví není ideální a peněz už jsme taky měli víc. Ale psaním těchto zážitků si chci připomenout, že i dobré věci se dějí! Často na to zapomínáme, když jsme ze všech stran zavalení negativními zprávami, když nás něco bolí, nebo nás něco omezuje v aktivitách. Nikdy není jen špatně a já rozhodně tento čas nepovažuji za nešťastný. Řada věcí by mohla být jinak, ale Bohu díky, že nejsou horší.

Pořád se něčemu učím. Už po několikáté zjišťuju, kdo jsou opravdoví přátelé a jak moc si jich vážím. Zároveň si kladu otázku, jestli dovedu já být tak dobrým přítelem jim. Učím se větší pokoře, důvěře v Boha, sebezapření. Jsou to někdy dost drsné lekce, ale ono na tygra se nedá jít s nějakou jemností.

Přeju vám všem všestranně požehnané dny a doufám, že zas někdy příjdete!

5 komentářů:

  1. Můžu se vším souhlasit tak, aby to nevyznělo nějak podlízavě nebo zjednodušeně? zrovna se snažím sepsat takové vyznání k prvnímu roku po křtu - ty výšky i hloubky posledních tak tří dvou let nedovedu vykreslit, pochytat a taky mě někdy matou Jsem moc ráda za včerejší večer, který byl vlastně prostým a opravdovým vyjádřením mého nitra směrem k Bohu i mému okolí:) Určitě je co spravit a možná se toho dost změní jinak, než čekáme, ale hlavně ať už navždycky je dobrý Bůh nad náma, kéž nás vede a pomáhá nám být tam, kde jsme!

    OdpovědětVymazat
  2. Jo a k té rezervovanosti - nějak nejde vykázat, odkřičet, zadupat najednou, ale přece pomaličku odchází, on Bůh ví jak na každýho z nás:)

    OdpovědětVymazat
  3. Uz som Ti poslal dva komentare a niekam sa stratili...hand, have a nice day
    King Rucola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdar Kingu, ve spamu nejsou, takže nemám tušení, proč nejsou tady! :-( Google asi nemá moc rád ty anonymní, ale proč, to netušim.

      Vymazat
  4. Pěkné zamyšlení o tom, co máme a co nemáme a co teprve poznáme.
    Jestli někdo umí zpívat, to obdivuji, hlas, to je nádherný dar od Boha.
    Stejně tak i muzicírování, i když tam je to víc vydřený, víc se musí učit.
    Teď jsem poslouchala jednu nádhernou houslistku, dala jsem ji i na fejs a možná přidám článek i do blogu, jmenuje se Lindsey Stirling. Neuvěřitelná energická smršť!

    OdpovědětVymazat

Komentáře na tomto blogu nejsou moderovány. Každý, kdo napíše svůj názor slušně, je vítán! Příspěvky obsahující vulgarizmy, urážející něčí rasu, politické, nebo náboženské přesvědčení budou smazány. Díky za reakce!